czwartek, 28 maja 2015 |
Spotkaliśmy się w Leszczynach u gaździny Heleny Stopki – wiceprezeski Stowarzyszenia Kobiety Podhala, żeby spróbować zdrowej, gotowanej na parze żywności, a potem zapalić tradycyjne ognie na Zielone Świątki. Ale zanim popróbowaliśmy potraw, przygotowanych przez Janinę Pepkowską – również Wiceprezeskę Kobiet Podhala oraz Mateusza Trebunię – „prywatnego kucharza pani Józi” – jak to sam określił, musieliśmy pilnie śledzić, jak takie potrawy się przygotowuje i gotuje na parze w parowarze, zakupionym z Projektu „Inkubator Inicjatyw”. Ściśle się trzymaliśmy przepisów BHP, dotyczących okoliczności w jakich się przygotowuje takie potrawy.
|
wtorek, 31 stycznia 2023 |
Nasi Mali Czytelnicy wpisani do biblioteki od rozpoczęcia roku szkolnego 2022/2023
Książką połączeni

|