Warsztaty przygotowywania zdrowych posiłków z wykorzystaniem produktów lokalnych zakończone

19 czerwca 2019

 

W dniu 25 kwietnia b.r. zakończono warsztaty przygotowywania zdrowych posiłków z wykorzystaniem produktów lokalnych.

Uczestnicy (21 osób) reprezentowali następujące miejscowości: Biały Dunajec 14, Bór 1, Gliczarów Dolny 1, Kośne Hamry 1, Murzasichle 1, Poronin 1, Ząb 2.

Dziękujemy Pani Marii Hajnos Małeckiej za profesjonalne prowadzenie warsztatów.


 


 

 
Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020: Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

 

Operacja pt. „Wyzdajoj się, zjedz zdrowo, a potem se zatońc – a dzieckiem ftosi Ci sie zajmie – regionalne warsztaty dla dorosłych” jest współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach działania Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER, objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

 

Cel operacji „Zwiększenie aktywności organizacji w realizacji celów statutowych poprzez integrację osób na podobnym etapie życia – młodych rodziców z obszaru Podhalańskie LGD połączoną edukacją w zakresie kultury, twórczości oraz dóbr Podhala i utworzenie nieformalnej grupy rodziców żyjących na Podhalu i chcących kultywować lokalne dziedzictwo”.

 

Przewidywane wyniki operacji:

 

Przeprowadzenie 5 szkoleń (Warsztaty malowania chust góralskich, warsztaty wiązania strzępków (frędzli) do chust góralskich, warsztaty tańca góralskiego dla dorosłych, warsztaty cyfrowania (wyszywania portek góralskich, warsztaty przyrządzania zdrowych posiłków z wykorzystaniem produktów lokalnych)

 

Przeszkolenie 88 osób


Drukuj